< Tilbage

NYTÅRSVINE 201807-12-2018 - 07:40

Traditionen tro følger vi årets NYTÅRSMENU ud af huset op med 'tre gode glas' i en matchende VINMENU, som kan bestilles og stå klar, når I henter menuen. Omdrejningspunktet er det klassiske, europæiske vinland, Frankrig, og vores vinvalg byder på friskhed, intensitet og sødme.

I hverdagen på Fru Larsen er valget af de perfekte vine til vores skiftende menuer en opgave, som vores vintjenere arbejder meget med - og derfor er det også helt naturligt, at vi er gået på opdagelse for at sammensætte den vinmenu, som vi ville have præsenteret, hvis nytårsmenuen skulle serveres i restauranten. 

Og samtidig ved vi af erfaring, at vi får masser af spørgsmål til vinvalg både ved bestilling af menuen, og når I henter hos os d. 31. december ... så nedenfor får I vores bedste input til de vinvalg, som kan sætte prikken over i'et på årets sidste aften:

 

Til forretscocotten med havtaske og kammuslinger har vi valgt en hvid bourgogne med friske noter af citrus, blomster og en næsten urtet eftersmag. Den kommer fra den lille by, Monthelle, som er nabo til det famøse Meursault. Trods det mindre kendte navn er det en vin med masser af kvalitet. Vinen er præget men ikke domineret af fad - og er et flot match til den varme forret. 

2016 Douhairet, Monthelie "Cuvee Miss Armande", Bourgogne, Frankrig
Pr. flaske
349,-

...

Hovedretten, den møre Médaillon, den saltindbagte selleri og pebersaucen inviterer til et markant vinvalg - og præcis dét er den klassiske, intensitetsbombe fra det sydlige Rhone, Cellier Des Prices. Den er lavet på  lige dele Grenache, Syrah og Mourvèdre og har masser af dyb, mørk frugt og et let krydret præg. Strukturen er kraftig men med blød garvesyre da den er fra 2013.

2013 Cellier Des Princes, Chateauneuf du Pape, Rhone, Frankrig
Pr. flaske
389,-

...

Vi runder menuen af med kærnemælksmousse, lakridsis og hilsner fra den solrige sommer. Desserten matcher vi med en sød vin fra et lille område i det sydvestlige Frankrig omkring Peau og for foden af Pyrenærerne.  Vinen er lavet på sent høstede lokale druer (Petit- og Gros Manseng) og har stor intensitet og sødme med noter af abrikos og fersken. Sidst men ikke mindst har vinen har en helt fantastisk syre, som skaber en god balance mellem sødme og friskhed. 

2016 Camin Larredya, Jurancon "Au Capcéu", Jurancon, Frankrig (75cl)
Pr. flaske
329,-

 

Ring og bestil det hele på på telefon 86 46 83 88 eller skriv på mail restaurant@frularsen.dk - og fang os også gerne, hvis du har spørgsmål til vores NYTÅRSMENU 2018 (som du kan læse meget mere om her) eller de valgte vine. 

Behøver vi skrive, at nemmere bliver det ikke, at servere en helt perfekt menu til glade gæster på årets sidste aften?

 

 

 

 

 

 

< Tilbage