Nytårsmenu 2020

Nytårsmenu 2020 | Ud af huset

UDSOLGT

Årets sidste … og vores sidste på Fru Larsen! Vi markerer årsskiftet med en helt særlig 4-retters Nytårsmenu 2020 ud af huset. Fyldt med gastronomiske overraskelser, twistede tilberedninger og smagen af Fru Larsens køkken på kanten til et nyt år … og nye tider i 2021.

Nytårsmenuen 2020 er helt særlig! Den sætter et punktum for et et turbulent, omskifteligt og anderledes år … og for os også et ‘næsten-punktum’ for 12 uforglemmelige år på ‘Fruen. Årets sidste … vores sidste!

Så vi giver den fuld gas – og har siden det tidlige efterår været i kreativ tænkeboks på snacks & 4 helt særlige retter, som vi glæder os til at overraske jer med på årets sidste aften.

Alt er forberedt i detaljer  og nedenfor deler vi instrukser og detaljer, der tager jer trygt gennem de sidste tilberedninger og anretninger, for selvfølgelig har vi også tænkt den del ind i menuen. Det er lige til at gå til, så aftenen samtidig er både hyggelig og afslappet.

Nyd vores snacks til et køligt glas hvidvin eller bobler … og kast jer ud i menuen:

Nytårsmenu 2020 | TRIN FOR FOR TRIN

NB: STIL RAVIOLI PÅ FRYS, NÅR I KOMMER HJEM!

Snacks (Hvid mærkat)

Løgsnegle & midsommerost
Syltede grønne ferskner & saltsyltet citron
Ristede nødder med piment d’espelette

– Løgsnegl lunes ved 180°C i ca. 6 minutter og deles i 2, inden den serveres med ostecremen.
– De to andre snacks stilles i skåle.

Forret (Grøn markat)

Krabbebisque med Piquillo samt ravioli af krabbe & havtaske
Surdejsbrød & gammeldags kærnet smør

– Brødet varmes ved 180°C i 6-8 minutter.
– Suppen varmes i en gryde og stavblendes inden servering, hvis muligt.
– Ravioli (2 pr. person) kommes i kogende, saltet vn direkte fra fryseren. Koges i 5 minutter.
– Piquillos (stuetemperatur) og ravioli anrettes  tallerken og overhældes med suppe.

Tip: God idé at varme tallerknerne til hovedretten nu!

Mellemret (Gul mærkat)

Confiteret Hopballemølle-kylling, puntarellasalat & sorte trompetsvampe

– Terrinen tempereres 15-20 minutter inden servering.
– Anrettes på tallerken med puntarella og glaskål rundt om.
– Karl Johan Mayo fordeles på tallerkenerne – og Karl Johan-støv drysses over
– Pyntes med mizuna på toppen.

Hovedret (Sort mærkat)

Bøf af kvie med artiskokker, oliven & selleri
Kartoffelcroissant samt Sauce Bordelaise

– Kødet steges færdig i ovn ved 180°C (Ca. 12 minutter til en kernetemperatur på 48°C) – og hviler ca. 6 minutter inden anretning.
– Kartoffelcroissant varmes i 10 minutter ved 180°C.
– Artiskokker & oliven skal have stuetemperatur.
– Selleripuré  varmes i gryde eller ganske kort i mikroovn.
– Sauce Bordelaise varmes i gryde under omrøring.
– Anret som på foto.

Dessert (Orange mærkat)

Chokoladeterrine med Grand Marnier & citrus

– Terrinen tages forsigtigt op ved at klippe hjørnet på kassen op og tage med en palet.
– Anret terrinen på tallerken.
– Lav en lille rede af knas og andre syltede appelsiner ovenpå.,
– Pynt til sidst med karamelliserede valnødder.

Springer I ind i nytåret med ‘lidt ekstra’ – nemlig den særlige caviaroplevelse af Baerii PRUNIER Classique, så serveres caviaren ved stuetemperatur – eventuelt på små skeer.

Da det er vores sidste nytår på Fru Larsen, benytter vi lejligheden til at sige TAK for denne gang! Vores sidste dag på ‘Fruen’ er d. 19. juni 2021 – og derefter kan I følge vores virke på Facebook.

Meeeen … ses vi ikke i restauranten i foråret, når vi er på den anden side af corona?

RIGTIG GODT NYTÅR og mange hilsner fra os alle
Birgitte & Tommy

Nytårsmenu 2020| Ud af huset

Snacks

4-retters Nytårsmenu

Surdejsbrød & gammeldags kærnet smør

  • Menu

    DKK 500

Pris pr. person inkl. moms

Baerii caviar | PRUNIER Classique | 10 g

  • Pr. stk.

    DKK 100